معیارهای عمومی برای طراحی سیستم تهویه مطبوع گرمایشی و سرمایشی پاساژها و ساختمان های تجاری و عمومی معیارهایی هستند که برای تمام ساختمان ها قابل استفاده هستند. این معیارها عبارتند از سطح آسایش حرارتی و رطوبتی ، هزینه های راه اندازی (قیمت اولیه سیستم) ، هزینه های جاری (مصرف انرژی سیستم) ، هزینه های نگهداری و تعمیرات ، بهبود کیفیت هوا با فیلتراسیون صحیح آن و شرایط اختصاصی هر ساختمان
مفاهیم طراحی سیستم سرمایش ، گرمایش و تهویه ساختمان های تجاری عبارتند از :
۱ . سیستم های انتخابی باید در هنگام نوسان شدید تعداد افراد یا تفاوت زمانی برنامه حضور افراد در قسمت های مختلف ساختمان به خوبی و به طور هوشمند پاسخگوی نیازها باشند. اگر یک ساختمان چند منظوره و دارای چند نما است ، به خصوص وقتی نوسان بارها زیاد و مصرف انرژی در یک ناحیه خاص غیر همزمان باشد ، برای چنین ناحیه ای می توان از سیستم های چند واحدی یا تک واحدی استفاده کرد.
۲ . اگر در ساختمانی هزینه ی مصرف انرژی بر عهده صاحب ملک است و هیچگونه لوازم اندازه گیری برای تعیین مقدار مصرف انرژی نصب نگردد ، طبیعی است مستاجرین انرژی بیشتری مصرف خواهند کرد. این موضوع علاوه بر افزایش هزینه های بهره برداری و کاهش سود صاحب ملک ، اثرات زیان باری را نیز بر محیط زیست خواهد داشت. بنابرین بهتر است سیستمی انتخاب شود که بتوان هزینه مصرف انرژی هر قسمت را جداگانه محاسبه کرد.
۳ . شرایط آسایش که با درجه حرارت ، رطوبت ، جابه جایی هوا ، کیفیت هوا ، صدا و ارتعاش سنجیده می شود ، برای کلیه ساختمان ها ، کاربری ها و فعالیت متفاوت افراد یکسان نخواهد بود. کنترل الکتریسیته ساکن نیز در هنگام کنترل رطوبت باید بررسی شود. در فضاهایی که تمرکز افراد زیاد و یا ضریب حرارت محسوس کمتر از ۰٫۷۵ است ، کاهش درجه حرارت حباب خشک منجر به کاهش تولید حرارت نهان می شود. این امر نیز به نوبه خود موجب کاهش مقدار بار سیستم دوباره گرمکن و صرفه جویی در مصرف انرژی خواهد شد.
۴ . معمولا در ساختمان هایی که سیستم های گرمایش ، سرمایش و تهویه مطبوع آنها ساده و ظرفیتشان مناسب است ، هزینه های بهره برداری و تعمیر و نگهداری نسبتا کم خواهد بود. برای کسب نتیجه بهینه باید در صورتی که از نظر اقتصادی میسر است ، تمهیدات خاصی را در هنگام ساخت رعایت کرد. این تمهیدات می تواند در برگیرنده استفاده از مصالح با خاصیت عایق حرارتی ، عایق ها و شیشه های خاص با چند جداره و یا سایبان ها باشد.
۵ . برای برخی از ساختمان ها سیستم سرمایش در نظر گرفته نمی شود و فقط از سیستم گرمایش و تعویض هوا استفاده می گردد. در چنین ساختمان هایی باید دقت زیادی در مورد سیستم های تهویه طبیعی یا اجباری معطوف گردد تا احساس عدم آسایش افراد در روزهای گرم به حداقل مقدار ممکن برسد. اگر پیش بینی می شود که این ساختمان ها در آینده دارای سیستم سرمایش ، رطوبت زنی یا هر دو شوند ، اصول طراحی آنها همانند ساختمان هایی با تهویه مطبوع کامل خواهد بود.
۶ . اگر چه از نظر تئوری می توان هر سیستم تهویه مطبوعی را برای هر ساختمانی استفاده کرد ولی در عمل به دلیل وجود عواملی چون ، نیازهای اساسی و منحصر بفرد هر ساختمان ، هزینه های سرمایه گذاری و بهره برداری ، محدودیت فضا و مکان ، طرح معماری ، موقعیت محلی ساختمان و ارزیابی و تجربه مهندس طراح ، تعداد سیستم های تهویه مطبوع مناسب برای هر ساختمان محدود خواهد بود.
دستگاه های پیشنهادی مناسب برای گرمایش ، سرمایش و تهویه ساختمان های تجاری
۱ . استفاده از سیستم تهویه مطبوع GHP در تهویه ساختمان تجاری
یکی از پیشنهادات ما جهت نصب سیستم تهویه مطبوع بهینه و کارآمد برای پاساژ و ساختمان تجاری ، استفاده از سیستم تهویه مطبوع مرکزی GHP به همراه دستگاه هواساز و فن کویل است. این سیستم قابلیت سرمایش و گرمایش را در یک واحد کاملا یکپارچه دارد. با توجه به اینکه منبع اصلی تامین انرژی این سیستم گاز شهری است و به تجهیزات برق فشار قوی و سه فاز نیازی ندارد و نیز با توجه به قیمت و گستردگی سیستم گازکشی در ایران ، آن را به شما پیشنهاد می کنیم